Grzanki z serem szwajcarskim
Grzanki z serem szwajcarskim
Składniki:
- ½ długiej bułki (kanapkowej),
- 4 dag tłuszczu,
- 5 dag szynki,
- 2 jaja,
- 15 dag tartego sera szwajcarskiego,
- 100 ml gęstej śmietany,
- sól, papryka,
Przygotowanie:
- Jedno jajo umyć, ugotować na twardo, obrać, posiekać.
- Przygotować grzanki, ułożyć je na brytfannie wysmarowanej tłuszczem.
- Szynkę posiekać, wymieszać z tartym serem,, siekanym jajem, śmietaną i całym jajem surowym, osolić i przygotowaną ten sposób masę ułożyć na grzankach, wyrównać ich powierzchnię i wstawić na 15 minut do niezbyt gorącego piekarnika.
- Posypać na gorąco posypane papryką.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]