Grzanki z serem «Rokpol»

Grzanki z serem «Rokpol»,

jako dodatek do wielu innych potraw, doskonałe grzanki z sosem beszamelowym i z serem «Rokpol». Smaczne, pożywne i wspaniale uzupełniają nasze dania, mogą też stanowić odrębną potrawę.



Składniki:

  • ½ długiej bułki (kanapkowej),
  • 8 – 10 dkg sera «Rokpol»,
  • 1 jajo,
  • ⅓ l gęstego sosu beszamelowego,
  • 3 dkg masła,
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

  1. Przygotować grzanki, sporządzić sos beszamelowy, do którego dodać szczyptę tartej gałki muszkatołowej i nie zdejmując go z ognia wymieszać dokładnie z rozkruszonym serem, zaciągnąć całym surowym jajem i tak przygotowaną masę ułożyć w dość grubej warstwie na grzankach posmarowanych masłem.
  2. Zapiec krótko w gorącym piekarniku i szybko podać.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x