Grzanki z serem szwajcarskim

Grzanki z serem szwajcarskim


Składniki:

  • ½ długiej bułki (kanapkowej),
  • 4 dag tłuszczu,
  • 5 dag szynki,
  • 2 jaja,
  • 15 dag tartego sera szwajcarskiego,
  • 100 ml gęstej śmietany,
  • sól, papryka,

Przygotowanie:


  1. Jedno jajo umyć, ugotować na twardo, obrać, posiekać.
  2.  Przygotować grzanki, ułożyć je na brytfannie wysmarowanej tłuszczem.
  3.  Szynkę posiekać, wymieszać z tartym serem,, siekanym jajem, śmietaną i całym jajem surowym, osolić i przygotowaną ten sposób masę ułożyć na grzankach, wyrównać ich powierzchnię i wstawić na 15 minut do niezbyt gorącego piekarnika.
  4.  Posypać na gorąco posypane papryką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x