Jajecznica firmowa 2
Jajecznica firmowa Jeśli jesteś facetem i kuchnia nie jest Twoją pasją, a akurat musisz komuś zrobić śniadanie, zawsze pozostaje ona: jajecznica firmowa. Nie jest to zwykłe rozbełtane jajko rzucone na patelnie. Poniżej przepis jak ją przyrządzić.
Składniki:
- 8 jaj,
- 4 dkg tłuszczu,
- 15—20 dkg cebuli (dymki lub szarlotki),
- 3—4 dkg koncentratu pomidorowego,
- 25 ml śmietany,
- sól, pieprz do maku
Przygotowanie:
- Obrać cebulę, opłukać, pokroić w cząstki, podsmażyć wraz z koncentratem pomidorowym.
- Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, połączyć ze śmietaną.
- Wlać do podsmażonej na patelni cebuli i smażyć powoli mieszając aby równomiernie się ścięły.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]