Kasza jęczmienna
Kasza jęczmienna
jest jednym z podstawowych naszych produktów spożywczych. Stosowana do zup i do drugiego dania. Jak ugotować kaszę, aby była naprawdę dobra? Zobacz, to proste!
Składniki:
- 15 dag kaszy,
- 2 × tyle wody, co objętość kaszy,
- 2 dag tłuszczu,
- sól,
Przygotowanie:
- Kaszę przebrać, opłukać.
- Zagotować wodę z solą i tłuszczem, wsypać kaszę, ugotować na gazie, wypiec w piekarniku lub ugotować w parze.
- Można też po zagotowaniu owinąć garnek w ścierkę i włożyć pod pościel.
- Kasza „dojdzie” po 1 godzinie.
Kasza jaglana
Składniki:
- 15 dag kaszy,
- 2 razy tyle wody, co objętość kaszy,
- 2 dag tłuszczu,
- sól,
Przygotowanie:
- Przyrządzić jak kaszę jęczmienną,
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]