PRZEPISY

Kasza krakowska z mlekiem

Kasza krakowska z mlekiem 

To kasza gryczana, niepalona, dość drobno zmielona. Zawiera dużo witamin z grupy B, węglowodany, składniki mineralne i cenne białka.


Składniki:

  • 10 dag kaszy krakowskiej,
  • 4 razy tyle wody, ile wynosi objętość kaszy,
  • 1 ¼ litra mleka,

Przygotowanie:

  1. Kaszę wymieszać z zimną wodą.
  2. Ugotować mieszając.
  3. Mleko ugotować i połączyć z kaszą.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x