PRZEPISYPrzetwory domowe

Kompot z agrestu i płatków róży

Poznaj przepis na kompot z agrestu i płatków róży.

Składniki:

Przygotowanie:

roza-dzem
Konfitury z róży.
  1. Umyty agrest przebrać i oczyścić, obcinając nożyczkami szypułki i resztki kielicha kwiatowego.
  2. Można każdy owoc nakłuć szpilką, jeśli nie chcemy by popękały podczas gotowania.
  3. Wypłukane płatki róży wsypać razem z agrestem do słoików.
  4. Ugotować syrop i gorącym zalać owoce.
  5. Zamknąć słoiki i pasteryzować 15—20 minut w temperaturze 85 °C.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x