PRZEPISYPrzetwory domowe

Konfitura z dzikiej róży

Konfitura z Dzikiej Róży. Poznaj Przepis.

Składniki:

Konfitura z dzikiej róży
Konfitura z dzikiej róży.

 

Przygotowanie:

  1. Umyte owoce ponacinać, wyskrobać ostrym końcem noża nasiona i włoski, opłukać i osączyć.
  2. Ugotować syrop z cukru i wody, odszumować i wrzącym zalać owoce.
  3. Po kilku godzinach zalewą ostrożnie zlać, zagotować, i ponownie zalać gorącym syropem owoce.
  4. Powtarzać wielokrotnie, aż owoce nabiorą szklistego wyglądu.
  5. Gorące konfitury przełożyć do gorących słoików.
  6. Słoiki zamknąć.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x