Kurczak z krewetkami
Kurczak z krewetkami – składniki:
- 1 kurczak (1 ½ kg),
- 12 krewetek,
- 3 pomidory,
- 5 łyżek oliwy,
- 6 strąków czerwonej papryki,
- ½ kg gombo (można zastąpić zieloną fasolką szparagową),
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Pokroić kurczaka na kawałki, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oliwie,
dodając pokrajane i obrane ze skórki pomidory i oczyszczoną z gniazd nasiennych i posiekaną paprykę. - Do obrumienionego kurczaka z warzywami dodać krewetki,
podlać niedużą ilością wody i gotować przez ½ godziny pod przykryciem na małym ogniu. - Na kilka minut przed końcem gotowanie dodać okra – gombo (fasolkę).
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]