Makaron z konserwą mięsną (fabryczny)
Makaron z konserwą mięsną
(potrawa szybka). Możemy błyskawicznie przygotować pożywną potrawę, używając gotowego, fabrycznego makaronu i konserwy mięsnej.
Składniki:
- 30 – 40 dag makaronu fabrycznego (muszelki, kolanka),
- 10 dag cebuli,
- 1 puszka mięsnej konserwy wieprzowej (30 dag),
- 1 łyżka siekanej zieleniny,
- sól,
Przygotowanie:
- Makaron ugotować według przepisu na jego opakowaniu, odsączyć, przelać zimną wodą.
- Konserwę wieprzową (wieprzowina w sosie własnym) otworzyć.
- Zebrać tłuszcz zakrzepły na powierzchni mięsa i usmażyć na nim cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.
- Mięso posiekać dość grubo, włożyć do płaskiego rondla. Wymieszać z usmażoną cebulą, lekko podsmażyć.
- Następnie dodać dokładnie odsączony makaron, mieszając delikatnie zagrzać, posolić do smaku.
- Przed podaniem makaron z konserwą mięsną posypać siekaną zieleniną. Można go podać np. z surówką z warzyw.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]