Makaron z parówkami w sosie pomidorowym
Makaron z parówkami w sosie pomidorowym.
Składniki:
- 35 dag makaronu fabrycznego (kolanka, śrubki),
- 4 dag masła lub margaryny,
- 2 dag bułki tartej,
- ⅓ l sosu pomidorowego czystego,
- 8 parówek,
Przygotowanie:
- Przyrządzić sos pomidorowy.
- Ugotować makaron fabryczny, odcedzić przelać wrząca wodą.
- Odgrzać we wrzątku parówki, ułożyć na głębokim, podłużnym półmisku.
- Zalać gorącym sosem pomidorowym, obłożyć dookoła makaronem, makaron polać stopionym masłem zmieszanym z bułką tartą.
- Zamiast parówek można wziąć serdelki lub kiełbasę zwykłą, odgrzaną i pokrojoną na kawałki.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]