Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWyroby cukiernicze

Masa ucierana z surowej piany

Masa ucierana z surowej piany,

przydatna przy robieniu naszych ciast, tortów, deserów. Z dodatkiem owoców, cytryny dopełnia nasze wyroby cukiernicze i pozwala je wykończyć, przybrać i dopełnić ich smaku.


Masa ucierana z surowej piany

Składniki:

  • 30 dag cukru-pudru,
  • 3 białka,
  • cytryna lub kwasek cytrynowy,
  • 20 dag poziomek, malin, tryskawek lub,
  • 8 dag suszonych, gotowanych i przetartych moreli,

Przygotowanie:

  1. Poziomki opłukać, osączyć.
  2. Białka ubić na pianę, dodawać powoli cukier ciągle ucierając.
  3. Gdy masy przybędzie i zgęstnieje, dodawać po 1 łyżce poziomek.
  4. Gęstą, pulchną masę przyprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, o ile potrzeba, zabarwić barwnikiem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x