Masa ucierana z surowej piany
Masa ucierana z surowej piany,
przydatna przy robieniu naszych ciast, tortów, deserów. Z dodatkiem owoców, cytryny dopełnia nasze wyroby cukiernicze i pozwala je wykończyć, przybrać i dopełnić ich smaku.
Składniki:
- 30 dag cukru-pudru,
- 3 białka,
- cytryna lub kwasek cytrynowy,
- 20 dag poziomek, malin, tryskawek lub,
- 8 dag suszonych, gotowanych i przetartych moreli,
Przygotowanie:
- Poziomki opłukać, osączyć.
- Białka ubić na pianę, dodawać powoli cukier ciągle ucierając.
- Gdy masy przybędzie i zgęstnieje, dodawać po 1 łyżce poziomek.
- Gęstą, pulchną masę przyprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, o ile potrzeba, zabarwić barwnikiem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]