Modro kapusta

 

Modro kapusta –

Kapusta czerwona w occie. 


Składniki:

  • 5 kg kapusta czerwona, mocno zbita (2 – 3 główki), 
  • ocet, woda, 

czerwona-kapusta-w-occie

Przygotowanie:

  1. Kapustę opłukać, oczyścić i jeszcze raz opłukać. 
  2. Podzielić na połówki i poszatkować na długie i wąskie pasemka, później włożyć ją do czystych, wyparzonych słoików. 
  3. Delikatnie ugnieść, tak aby jak najwięcej kapusty zmieścić w słoju. 
  4. Przygotować zaprawę: 
    1. wlać do wrzącej wody ocet w takiej ilości, aby ją dobrze zakwasić. 
    2. wlać na koniec do słoików z kapustą. 
  5. Zamknąć bardzo dokładnie słoiki i gotować je przez około godzinę. 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x