Przetwory domowe

Ogórki konserwowe korniszony z miodem

Ogórki konserwowe korniszony z miodem.

Wspaniałe są te ogórki: konserwowe – korniszony – z miodem. Słodko-kwaśne smaki to faktycznie kanon recept i przepisów kulinarnych. Jeśli nie robiłeś, wypróbuj. Bo pycha!


Składniki zalewy:

  • 3 litry wody,
  • 2 litry octu,
  • 2 szklanki cukru,
  • 3 łyżki miodu,
  • 4 łyżki soli,

Przygotowanie:

  1. Ogórki włożyć do słoików i najpierw je zalać przegotowaną zalewą.
  2. Pasteryzować krótko (wekować) mają być takie jak ogórki konserwowe.
  3. Zobacz inne przepisy dotyczące marynowania warzyw,

/ Przepisy Siostry Leonilli /

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 1 Average: 5]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x