PRZEPISYPrzetwory domowe

Papryka z czosnkiem kiszona

Papryka z czosnkiem kiszona


Składniki:

  • 3 kg strąków papryki
  • 5 – 6 ogórków
  • 5 – 6 ząbków czosnku
  • suche łodygi kopru z nasionami
  • 3 l wody

papryka-czerwona-zolta
Papryka czerwona i żółta.

Przygotowanie:

  1. Umyte strąki papryki obciąć z obu końców i usunąć z nich pestki,
  2. Jeden przepołowić i pozostawić go z nasionami.
  3. Umyte ogórki nakłuć widelcem.
  4. Do kamiennego garnka włożyć paprykę i ogórki, dodać koper, oraz obrany czosnek i zalać gorącą solanką.
  5. Obciążyć talerzykiem, aby papryka z czosnkiem – kiszonka nie wypłynęła z zalewy,
    pozostawić początkowo w pokojowej temperaturze, po dwóch dniach przenieść do chłodnego pomieszczenia.
  6. Kiszonkę przygotować w wekach, albo słoikach twist-off, postępując jak z ogórkami kiszonymi w słojach.

 


Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x