PRZEPISYPrzetwory domowe

Pasta pomidorowo śliwkowa

Poznaj przepis:Pasta pomidorowo śliwkowa”.

Składniki:

  •  2 kg pomidorów,
  • 1 kg śliwek węgierek,
  • ½ kg cebuli,
  • sól, cukier,
  • mielony pieprz i papryka,
  • kilka ząbków czosnku.

Przygotowanie:

pomidory
Pomidory.
  1. Umyte pomidory pokroić na ćwiartki, włożyć do rondla i rozparować pod przykryciem.
  2. Dodać umytą i posiekaną cebulę i dusić.
  3. Gdy cebula zmięknie, przetrzeć.
  4. Śliwki umyć, wydrylować, wsypać do rondla, rozparować i przetrzeć.
  5. Połączyć przeciery i dalej podgrzewać z dodatkiem zmiażdżonego czosnku,
    pieprzu, papryki, soli i cukru do smaku.
  6. Gdy pasta pomidorowo śliwkowa zmniejszy objętość o ⅓ w stosunku do objętości pierwotnej,
    zawekować w świeżo wyprażonych słoiczkach, napełnionych do pełna.

 

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x