Ciasto potrawyMięso - potrawyPRZEPISY

Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą. Do nadzienia dać mniej mięsa, niż do pierogów z mięsem, które uzupełnić ugotowaną kapustą, mocna odciśniętą i zmieloną. 


Składniki:

nadzienie:

  • 20 dkg mięsa,
  • 60 dkg kapusty cukrowej,
  • 5 dkg czerstwej bułki,
  • 5 dkg cebuli,
  • 3 dkg tłuszczu,
  • sól, pieprz,

ciasto:

  • 30 ÷ 35 dkg mąki,
  • 1 jajo,
  • sól,
  • 4 dkg masła do polania,
  • 2 dkg tartej bułki,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić jak pierogi z mięsem.
  2. Do nadzienia dać mniej mięsa, które uzupełnić ugotowaną kapustą, mocna odciśniętą i zmieloną.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x