Pierogi z mięsem i kapustą
Pierogi z mięsem i kapustą. Do nadzienia dać mniej mięsa, niż do pierogów z mięsem, które uzupełnić ugotowaną kapustą, mocna odciśniętą i zmieloną.
Składniki:
nadzienie:
- 20 dkg mięsa,
- 60 dkg kapusty cukrowej,
- 5 dkg czerstwej bułki,
- 5 dkg cebuli,
- 3 dkg tłuszczu,
- sól, pieprz,
ciasto:
- 30 ÷ 35 dkg mąki,
- 1 jajo,
- sól,
- 4 dkg masła do polania,
- 2 dkg tartej bułki,
Przygotowanie:
- Przyrządzić jak pierogi z mięsem.
- Do nadzienia dać mniej mięsa, które uzupełnić ugotowaną kapustą, mocna odciśniętą i zmieloną.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]