Dania główneObiadZupy

Zupa rybna ze śmietaną

Zupa rybna ze śmietaną.

Aby wykorzystać jadalne odpadki z ryb (części kostne, wnętrzności, głowy) i uzyskać pożywne i smaczne danie – zajrzyj do naszego przepisu. Zupa rybna ze śmietaną jest przeto przykładem wykorzystania tych części ryb.


Składniki:

  • 30 dag włoszczyzny,
  • 2 głowy, części kostne i jadalne części wnętrzności 2 ryb lub 50 dag ryby,
  • 2 liście laurowe,
  • ziele angielskie,
  • ½ – 1 szklanki śmietany,
  • 2 dag mąki,
  • zielona pietruszka,

Przygotowanie:

  1. Ugotować wywar z włoszczyzny, dodatkowo jadalnych części wnętrzności ryby ( zwłaszcza karpia) z dodatkiem przypraw i odcedzić.
  2. Oddzielić części jadalne od głowy i przetrzeć je przez sito, następnie wymieszać z wywarem.
  3. Zupę zagotować, podprawić mąką i śmietaną, później dodać sól do smaku.
  4. Zupę podawać z grzankami, lub także z łazankami.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x