DietyPrzystawkiŚniadanie

Salsefia z wody szparag zimowy

Salsefia z wody

zawiera dużo potasu, skrobi, żelaza, magnezu, fosforu, witaminy A, B1, B2, C, E i soli mineralnych. Polecana chorym na cukrzycę. Zawiera potrzebną do rozwoju dobrych bakterii w jelitach inulinę, dlatego osoby z problemami trawiennymi powinny ją spożywać.


Składniki:

  • 80 dag salcefii,
  • 4 dag masła lub margaryny,
  • 2 dag tartej bułki,
  • ocet, sól, cukier,

Przygotowanie:

  1. Salsefię – grube korzonki – wyszorować, opłukać, oskrobać, wrzucać do wody zakwaszonej octem.
  2. Zalać wrzącą, osoloną i lekko ocukrzoną wodą, gotować do miękkości pod przykryciem na silnym ogniu, odcedzić, osączyć.
  3. Wyłożyć na salaterkę, polać stopionym masłem, zmieszać ze zrumienioną tartą bułką.
  4. Podawać jako dodatek do mięsa z sosami.
  5. Salsefia z wody może być zapiekana lub użyta do przyrządzania sałatek

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x