ObiadPrzystawki

Szparagi z wody

«Szparagi z Wody» –

Jak ugotować proste danie, tak aby nie były gorzkie, żeby były miękkie, smaczne i aby uzupełniały nasz przygotowany posiłek? Łatwo, szybko tudzież przyjemnie. 😉 Smacznego! 😉


Składniki:

  • 1,20 – 1,40 kg szparagów,
  • 4 dag masła,
  • 2 dag tartej bułki,
  • sól, cukier,

Przygotowanie:

  1. Świeże, białe, grube szparagi o jasnych główkach najpierw opłukać, oskrobać skórkę od części dolnej do wierzchołka.
  2. Następnie związać w pęczki, włożyć do wrzącej, lekko ocukrzonej i osolonej wody, gotować do miękkości, odcedzić, odsączyć.
  3. Ułożyć na półmisku główkami do środka, na koniec polać stopionym masłem ze zrumienioną tartą bułką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x