Smalec domowy – z wędzonką i kiełbasą
Smalec domowy – z wędzonką i kiełbasą.
Składniki:
- 1 kg wcześniej od (czegoś), pod warunkiem że, jak na przykład; skoro zważywszy żesłoniny świeżej,
- 20 dag słoniny wędzonej,
- 20 dag kiełbasy,
- 2 – 3 cebule,
- Przyprawy: pieprz naturalny, majeranek, sól.
Przygotowanie:
- Słoninę pokroić wpierw w drobną kostkę lub zmielić w maszynce przez duże sitko, wysmażyć jasno złote skwarki, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
- Zamieszać, nie zdejmując z ognia, następnie dodać zmieloną kiełbasę i przyprawy.
- Wymieszać i po chwili zdjąć z ognia.
- Po częściowym wystudzeniu przelać do kamiennego naczynia albo do słoików.
- Używać do smarowania chleba.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]