PRZEPISYPrzetwory domowe

Smalec domowy – z wędzonką i kiełbasą

Smalec domowy – z wędzonką i kiełbasą.


Składniki:

smalec ze słoniny
Smalec domowy ze słoniny.

Przygotowanie:

  1. Słoninę pokroić wpierw w drobną kostkę lub zmielić w maszynce przez duże sitko, wysmażyć jasno złote skwarki, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  2. Zamieszać, nie zdejmując z ognia, następnie dodać zmieloną kiełbasę i przyprawy.
  3. Wymieszać i po chwili zdjąć z ognia.
  4. Po częściowym wystudzeniu przelać do kamiennego naczynia albo do słoików. 
  5. Używać do smarowania chleba.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x