ObiadPRZEPISYPrzystawki

Surówka z kapusty cukrowej z ogórkiem kiszonym

Surówka z kapusty cukrowej z ogórkiem kiszonym


Składniki:

  • 40 dag kapusty cukrowej,
  • 10 dag ogórków kiszonych,
  • sok z ogórków,
  • sól, cukier,
  • 2 – 3 łyżki oliwy,
  • 1 pomidor,
  • 1 łyżka siekanego szczypiorku,

Przygotowanie:

  1. Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić.
  2. Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  3. Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, przyprawić cukrem i kwasem z ogórków do smaku.
  4. Ułożyć na salaterce, przybrać talarkami pomidorów lub rzodkiewki, posypać siekanym szczypiorkiem.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x