Przystawki

Surówka z warzyw bez przetwarzania

Surówka z warzyw bez przetwarzania.

Cebula

Cebula

  1. Młodą, wiosenną cebulę ze szczypiorkiem umyć starannie pod bieżącą wodą, otrząsnąć z wody, obciąć korzonki.
  2. Pokroić na kawałki.
  3. Podać na półmiseczku, osobno do tego podać sól i masło.
Ogórki

Ogórek

  1. Ogórki opłukać, obrać cienko ze skórki (jeśli skórka jest gruba), opłukać pokroić w talarki.
  2. Ułożyć najpierw na szklanym półmiseczku.
  3. Przybrać gałązkami zielonej pietruszki, na koniec oprószyć solą i pieprzem.
Rzodkiewka

Rzodkiewka

  1. Rzodkiewkę umyć starannie pod bieżącą wodą, otrząsnąć z wody, wpierw obciąć korzonki i liście, pozostawić łodyżki.
  2. Na koniec podać na półmiseczku, osobno podać sól i masło.
Ogórki kiszone

Ogórek kiszony

  1. Ogórki opłukać, obrać cienko ze skórki (jeśli skórka jest gruba), opłukać pokroić na ćwiartki wzdłuż lub w talarki.
  2. Podawać na półmiseczku.
Pomidory

Pomidory

  1. Umyć wpierw pod bieżącą wodą, osuszyć.
  2. Pokroić w plasterki albo w ćwiartki, na koniec lub podawać w całości na półmiseczku.

Surówka z warzyw bez obróbki termicznej, czy konserwacji, szczególnie w sezonie wiosennym zawiera najwięcej cennych składników mineralnych, witamin i jest najsmaczniejsza. 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x