Surówka z warzyw bez przetwarzania
Surówka z warzyw bez przetwarzania.
Cebula
Cebula
- Młodą, wiosenną cebulę ze szczypiorkiem umyć starannie pod bieżącą wodą, otrząsnąć z wody, obciąć korzonki.
- Pokroić na kawałki.
- Podać na półmiseczku, osobno do tego podać sól i masło.
Ogórki
Ogórek
- Ogórki opłukać, obrać cienko ze skórki (jeśli skórka jest gruba), opłukać pokroić w talarki.
- Ułożyć najpierw na szklanym półmiseczku.
- Przybrać gałązkami zielonej pietruszki, na koniec oprószyć solą i pieprzem.
Rzodkiewka
Rzodkiewka
- Rzodkiewkę umyć starannie pod bieżącą wodą, otrząsnąć z wody, wpierw obciąć korzonki i liście, pozostawić łodyżki.
- Na koniec podać na półmiseczku, osobno podać sól i masło.
Ogórki kiszone
Ogórek kiszony
- Ogórki opłukać, obrać cienko ze skórki (jeśli skórka jest gruba), opłukać pokroić na ćwiartki wzdłuż lub w talarki.
- Podawać na półmiseczku.
Pomidory
Pomidory
- Umyć wpierw pod bieżącą wodą, osuszyć.
- Pokroić w plasterki albo w ćwiartki, na koniec lub podawać w całości na półmiseczku.
Surówka z warzyw bez obróbki termicznej, czy konserwacji, szczególnie w sezonie wiosennym zawiera najwięcej cennych składników mineralnych, witamin i jest najsmaczniejsza.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]