Sztuka mięsa po włosku
Sztuka mięsa po włosku
Mięso – możemy przygotowywać na różne sposoby. Jakiś czas temu odnalazłem w szufladzie zapisany ołówkiem przepis jaki podaję poniżej.
Składniki:
- 60 dag mięsa bez kości,
- 2 jaja,
- 3 dag tartej bułki,
- 5 dag tartego, żółtego sera,
- 5 dag tłuszczu,
- sól
Sztuka mięsa po włosku – przygotowanie:
- Kawałek mięsa z krzyżówki ugotować na miękko w rosole z jarzyn, wyjąć z rosołu, wystudzić, pokroić na równe plastry.
- Rozbić jaja, zmieszać z odrobiną rosołu, dodać trochę bułki i trochę sera. szwajcarskiego.
- Plastry mięsa maczać w jajach, obsypać tartą bułką z serem, kłaść na patelnię z roztopionym tłuszczem i smażyć po obu stronach.
- Po usmażeniu ułożyć na rozgrzanym półmisku, polać sosem koperkowym, wydać na stół.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
