Dania główneMięso - potrawyObiadPRZEPISY

Zrazy wieprzowe

Zrazy Wieprzowe


Składniki:

  • ½ kg chudej wieprzowiny bez kości (łopatka, szynka),
  • 5 dag wędzonego boczku,
  • 10 dag pieczarek lub świeżych grzybów,
  • 2 cebule,
  • 1 seler,
  • 1 łyżka tartej bułki,
  • 1½ szklanki oleju,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki, estragonu,

Przygotowanie:

  1. Umyte mięso pokrajać w cienkie plastry i dokładnie zbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
  2. Na każdym ułożyć boczek, pokrajany w paski.
  3. Zrazy zwinąć w ruloniki, pospinać wykałaczkami i obtoczyć w tartej bułce.
  4. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
  5. Zrumienione ułożyć w rondlu i dusić z dodatkiem poszatkowanych drobno grzybów, w dodatkiem odrobiny wody.
  6. Udusić do miękkości, uzupełniając w miarę potrzeby ubytek sosu wodą.
  7. Zrazy wieprzowe przyprawić do smaku solą o pieprzem.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x