Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem i słoniną

Zrazy Wołowe Zawijane z Ogórkiem i Słoniną


Składniki:

  • 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, krzyżowa, skrzydło),
  • 4 dag tłuszczu,
  • 3 – 3 dag mąki,
  • 6 dag słoniny,
  • 10 dag kiszonego ogórka,
  • 3 dag musztardy,
  • pieprz, sól,
  • ⅛ l śmietany,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisu „Zrazy wołowe zawijane z musztardą”.
  2. Ogórek kiszony obrać.
  3. Słoninę i ogórek pokroić w paski długości 7 cm, grubości 1 cm.
  4. Płaty mięsa pobić,
    1. posmarować musztardą,
    2. nakładać po 2 – 3 paski ogórka i słoniny,
    3. zawijać,
    4. dalej postępować według przepisu „Zrazy wołowe zawijane z musztardą”.

 

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x