Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem i słoniną
Zrazy Wołowe Zawijane z Ogórkiem i Słoniną
Składniki:
- 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, krzyżowa, skrzydło),
- 4 dag tłuszczu,
- 3 – 3 dag mąki,
- 6 dag słoniny,
- 10 dag kiszonego ogórka,
- 3 dag musztardy,
- pieprz, sól,
- ⅛ l śmietany,
Przygotowanie:
- Przyrządzić według przepisu „Zrazy wołowe zawijane z musztardą”.
- Ogórek kiszony obrać.
- Słoninę i ogórek pokroić w paski długości 7 cm, grubości 1 cm.
- Płaty mięsa pobić,
- posmarować musztardą,
- nakładać po 2 – 3 paski ogórka i słoniny,
- zawijać,
- dalej postępować według przepisu „Zrazy wołowe zawijane z musztardą”.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]