Dania główneObiadPRZEPISYZupy

Zupa z kaszki manny (grysikowa)

Zupa z kaszki manny (grysikowa)


Składniki:

  • 25 dag włoszczyzny,
  • 20 dag kości,
  • 1,5 l wody,
  • 10 dag kaszki manny,
  • 3 dag masła lub margaryny,
  • 1 łyżka siekanego koperku i zielonej pietruszki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Z warzyw i kości ugotować wywar.
  2. Przecedzić.
  3. Grysik wymieszać z niewielką ilością zimnej wody.
  4. Wlać na wrzący wywar, ugotować mieszając.
  5. Dodać surowe masło, siekaną zieleninę, osolić.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x