Budyń z jabłek i marchwi
«Budyń z Jabłek i Marchewki».
Potrawa wegetariańska, którą można podawać zarówno na śniadanie, jak też na podwieczorek. Można ją też przyrządzać również w ramach bezmięsnej diety.
Składniki:
- 10 dag jabłek,
- 10 dag marchwi,
- 1 jajo,
- 1 dag masła,
- 2 dag czerstwej bułki,
- 25 ml mleka,
- 5 dag tartej bułki,
Przygotowanie:
- Masło utrzeć z żółtkiem, dodać namoczoną w mleku czerstwą bułkę oraz jabłka i marchew starte na grubej tarce, wymieszać.
- Do wymieszanej masy dodać ubitą z białka pianę, wymieszać lekko i nałożyć do formy wysmarowanej uprzednio masłem i wysypanej tartą bułka.
- Gotować pod przykryciem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]