DietyPRZEPISY

Budyń z kury – dietetyczne

Budyń z Kury – Przepis Dietetyczny.

Z kurczaka lub z kury możesz przyrządzić dietetyczne danie. Jest źródłem białka, protein, witamin i innych substancji odżywczych. Wymaga zastosowania formy do gotowania budyniów.


Składniki:

  • 15 dag kury,
  • 3 dag włoszczyzny,
  • 1½ dag masła,
  • 2 dag czerstwej bułki,
  • 25 ml mleka,
  • 3 g zielonej pietruszki,
  • 1 g soli,
  • 5 g tartej bułki,
  • 1 jajo,

Przygotowanie:

  1. Ugotować kurę wraz z włoszczyzną, zmielić w maszynce do mięsa wraz z czerstwą, namoczoną w mleku bułką.
  2. Masło utrzeć z żółtkiem.
  3. Z białka ubić pianę.
  4. Wymienione składniki połączyć i wymieszać z solą i siekaną pietruszką.
  5. Tak przygotowaną masę włożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.
  6. Budyń z kury gotować pod przykryciem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x