Ciastka półfrancuskie serowe z marmoladą
Ciastka Półfrancuskie Serowe z Marmoladą
Składniki:
Przygotowanie:
- Biały, dobrze odciśnięty, niekwaśny ser przetrzeć przez sito.
- Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać ser, jajo, zagnieść szybko ciasto jak na pierogi.
- Jeżeli ser jest bardzo odciśnięty, dodać 2 ÷ 3 łyżki śmietany.
- Wywałkować na grubość 12 cm, kroić w kwadraty 7 × 7, na środek nakładać marmoladę, zwinąć w rulonik, zakończenie ciasta dać pod spód.
- Układać na prostokątnej, szerokiej blasze.
- Z wierzchu posmarować rozmąconym jajem.
- Piec w bardzo gorącym piekarniku około 20 minut.
- Ciastka półfrancuskie serowe, jeszcze gorące oprószyć cukrem z wanilią.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]