Jaja sadzone ⇒
Jaja sadzone ⇒
Fajną potrawą “śniadaniową” są na pewno – «jaja sadzone». Podajemy je w różnych konfiguracjach, z różnymi dodatkami, stanowią pożywną i smaczną potrawę na rozpoczęcie dnia.
Składniki:
- 8 jaj,
- 4 dag masła lub margaryny,
- pieprz lub 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki,
Przygotowanie:
- Masło rozgrzać w kołkownicy (specjalna patelnia z zagłębieniami).
- Świeże jaja umyć, każde wbić w osobne zagłębienie.
- Gdy białka się zetną, posolić , posypać zieloną pietruszką i oprószyć pieprzem.
- Jaja sadzone podawać ze szpinakiem, fasolą szparagową, ziemniakami lub z kaszą, makaronem, sosy gorące itd.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]