ObiadPRZEPISYZupy

Jarzynowa

Jarzynowa Zupa 


Składniki:

  • 1 ¼ litra wody,
  • 60 dag warzyw (
    • kapusta włoska,
    • kalafior,
    • groszek zielony lub fasolka zielona,
    • marchew,
    • pory,
    • seler,
    • kalarepa,
    • ziemniaki),
  • 4 dag tłuszczu,
  • 3 dag mąki,
  • ½ łyżki siekanego siekanego koperku,
  • ½ łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Najpierw kapustę włoską poszatkować, groszek zielony wyłuskać, marchewkę, seler, pory, kalarepę oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki.
  2. Kalafior opłukać, też podzielić na małe różyczki.
  3. Później ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
  4. Wszystkie warzywa zalać wrząca wodą, osolić, ugotować pod przykryciem.
  5. Podprawić jasnozłotą zasmażką, zagotować.
  6. Na koniec dodać koperek i siekaną pietruszkę.
  7. Zupa jarzynowa może być przyrządzana na wywarze z kości.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x