Kasztany purée
Kasztany purée
Najlepsze kasztany są na Placu Pigalle? Nie, dziś można je już kupić w markecie i samemu sobie przyrządzić purée, według naszego przepisu.
Składniki:
- 40 dkg kasztanów jadalnych,
- 1 łyżka masła,
- ½ l mleka,
- cukier, sól,
Przygotowanie:
- Kasztany należy wstępnie podgotować w wodzie, następnie gotować dalej w mleku, aż się zupełnie rozgotują.
- Przefasować je przez sito, wstawić z naczyniem do drugiego naczynia z wrzącą wodą, trzymać na parze, aby się nie przypaliły.
- Można podawać do mięsa, lub drobiu, wtedy ułożyć je na środku półmiska, lub przecisnąć w prasce do ziemniaków i ułożyć na środku półmiska w piramidkę.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]