Dania głównePRZEPISYZupy

Krupnik na podróbkach

«Krupnik na podróbkach»

Staropolski przepis, bynajmniej nie zapomniany. Stary, acz uaktualniony. Prosty i łatwy, posiłek bynajmniej niebanalny,  bardzo smaczny i pożywny.


Składniki:

  • podroby (z gęsi, kury, kaczki),
  • 10 dag kaszy jęczmiennej,
  • 25 dag włoszczyzny,
  • 1 ½ litra wody,
  • ½ dag grzybów suszonych,
  • ⅛ litra śmietany,
  • 2 dag masła,
  • sól,
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki i koperku,

Przygotowanie:

  1. Wpierw z podróbek, warzyw i grzybów ugotować wywar.
  2. Następnie kaszę rozkleić.
  3. Wywar przecedzić, potem podróbki, jarzyny drobno pokroić.
  4. Następnie połączyć wszystkie składniki.
  5. Wreszcie dodać surowe masło oraz siekaną pietruszkę i koperek.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x