PRZEPISYPrzetwory domowe

Marmolada z róży (owoców dzikiej róży)

Mar­mo­lada z róży (owo­ców dzi­kiej róży Marmolada z owoców dzikiej róży pozwoli nam zachować uroki sezonu na całą resztę roku. Bardzo przydatna do przyrządzania najrozmaitszych potraw.

Skład­niki:

  • 1 kg oczysz­czo­nych owo­ców dzi­kiej róży,
  • 30 dag cu­kru,
  • ⅔ szklanki wody,
roza-dzem
Róża – kwiaty i prze­twory z owo­ców.

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Doj­rzałe owoce prze­po­ło­wić, oczy­ścić z pe­stek oraz z wło­sków i wy­płu­kać.
  2. Zmie­lić w ma­szynce do mięsa, prze­ło­żyć do ron­dla, wlać wodę, wsy­pać cu­kier i pod­grze­wać, aż zgęst­nieje (20 – 30 mi­nut).
  3. Wło­żyć go­rącą mar­mo­ladę do sło­ików, przy­kryć krąż­kiem per­ga­minu zwil­żo­nym spi­ry­tu­sem i za­mknąć szczel­nie.

0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest


0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x