Marmolada z róży (owoców dzikiej róży)
Marmolada z róży (owoców dzikiej róży Marmolada z owoców dzikiej róży pozwoli nam zachować uroki sezonu na całą resztę roku. Bardzo przydatna do przyrządzania najrozmaitszych potraw.
Składniki:
- 1 kg oczyszczonych owoców dzikiej róży,
- 30 dag cukru,
- ⅔ szklanki wody,
Przygotowanie:
- Dojrzałe owoce przepołowić, oczyścić z pestek oraz z włosków i wypłukać.
- Zmielić w maszynce do mięsa, przełożyć do rondla, wlać wodę, wsypać cukier i podgrzewać, aż zgęstnieje (20 – 30 minut).
- Włożyć gorącą marmoladę do słoików, przykryć krążkiem pergaminu zwilżonym spirytusem i zamknąć szczelnie.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]