Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa migdałowa z rumem

«Masa migdałowa z rumem».

Do naszych deserów, jak też tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje zresztą niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Składniki:

  • ¼ kg cukru,
  • ⅛ l wody,
  • 20 dag migdałów,
  • sok i starta skórka z cytryny,
  • 1 kieliszek rumu,

Przygotowanie:

  1. Z cukru i wody wpierw ugotować syrop 2 stopnia „do nitki”, dodać obrane, zmielone migdały, sok i skórkę z cytryny oraz rum.
  2. Następnie utrzeć starannie na pulchną masę.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x