Masa pomarańczowa z jabłkami
Masa pomarańczowa z jabłkami. Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.
Składniki:
- 35 dag pomarańczy,
- 35 dag kwaśnych jabłek,
- 1 cytryna,
- 5 – 10 posiekanych migdałów,
- ½ kg cukru,
- ⅛ l wody
Przygotowanie:
- Z cukru i wody ugotować gęsty syrop „do nitki”.
- Jabłka opłukać i zetrzeć ze skórką na tarce o dużych otworach, odrzucając pestki, dodać do syropu.
- Gotować na silnym ogniu do przezroczystości ciągle mieszając, pod koniec włożyć obrane migdały lub orzechy drobno posiekane.
- Letnią masą przekładać torty, mazurki.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]