Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa pomarańczowa z jabłkami

Masa pomarańczowa z jabłkami. Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.

 masa-pomaranczowa-z-jablkami


 

Składniki:

  • 35 dag pomarańczy,
  • 35 dag kwaśnych jabłek,
  • 1 cytryna,
  • 5 – 10 posiekanych migdałów,
  • ½ kg cukru,
  • ⅛ l wody

Przygotowanie:

  1. Z cukru i wody ugotować gęsty syrop „do nitki”.
  2. Jabłka opłukać i zetrzeć ze skórką na tarce o dużych otworach, odrzucając pestki, dodać do syropu.
  3. Gotować na silnym ogniu do przezroczystości ciągle mieszając, pod koniec włożyć obrane migdały lub orzechy drobno posiekane.
  4. Letnią masą przekładać torty, mazurki.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x