KolacjaPRZEPISYŚniadanie

Masło ze szczypiorkiem lub z koperkiem

Masło ze szczypiorkiem lub z koperkiem


Składniki:

  • 10 dag masła,
  • 1 łyżka siekanego koperku lub szczypiorku,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Szczypiorek opłukać, otrzepać z wody, drobno posiekać.
  2. Masło rozetrzeć, dodać szczypiorek, dokładnie utrzeć.
  3. Masę wyłożyć na płytkę porcelanową lub talerzyk skropiony zimną wodą.
  4. Uformować wałek o średnicy 2 cm.
  5. Schłodzić, a gdy zastygnie kroić na krążki o grubości 1 cm.
  6. Podawać do mięs smażonych po angielsku, do sznycli po wiedeńsku i do kanapek.
  7. Masło ze szczypiorkiem można formować specjalnym przyrządem do porcjowania.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x