PRZEPISYPrzetwory domowe

Musy

Musy. Zamiast piany z białek można dodawać do musów bitą śmietanę.

Musy Sporządza Się Następująco:

Mus czekoladowy.
Mus czekoladowy.
  1. Owoce upiec, lub ugotować z małą ilością wody, przetrzeć.
  2. Gdy sporządzamy musy ze świeżych owoców, owoce po opłukaniu i odsączeniu pognieść na miazgę,
    przecier lub miazgę połączyć z spęczniałą żelatyną i ubić do gęstości gęstej śmietany.
  3. Z białek należy ubić sztywną pianę, dodając pod koniec cukier,
    połączyć ją z gęstniejącą masą owocową, lekko wymieszać.
  4. Gęstniejący mus wyłożyć na salaterkę, albo do kompotierek
    i pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.

Mus podajemy z biszkoptami, waflami, kruchymi ciasteczkami. Podobnie przyrządzamy kremy i galaretki. 

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x