Naleśniki ze świeżymi grzybami
Naleśniki ze świeżymi grzybami.
Amatorzy grzybów lubią wymyślać coraz to nowe przepisy, w których także można je wykorzystać. Z tą intencją poniżej przedstawiam jeden z takich przepisów na naleśniki z grzybami.
Składniki:
- 20 dkg mąki,
- 200 ml mleka,
- 200 ml wody,
- 3 jaja,
- 2—3 dkg słoniny,
- sól do smaku,
Nadzienie
- ½ kg świeżych grzybów,
- 8 dkg cebuli,
- 3 dkg tłuszczu,
- 2 dkg tartej bułki,
- natka pietruszki,
- sól i pieprz do smaku,
- tłuszcz do smażenia,
Przygotowanie:
- Grzyby wpierw dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w plastry.
- Cebulę obrać, opłukać, potem pokroić w kostkę, podsmażyć, włożyć grzyby i dusić do miękkości.
- Następnie połączyć z tartą bułką i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
- Naleśniki ze świeżymi grzybami mogą stanowić samodzielne danie. również być dodatkiem do zup.
Dalej przygotować jak (naleśniki z jajami).
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]