KolacjaPRZEPISYŚniadanie

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna


Składniki:

  • 3 żółtka (ugotowane),
  • 5 dag masła,
  • 2 łyżki śmietany,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżeczka musztardy,
Przygotowanie:
  1. Żółtka przetrzeć przez sito, utrzeć z masłem i musztardą.
  2. Można dodać łyżkę majonezu.
  3. Dodać sól i pieprz do smaku.
  4. Można też dodać inne składniki smakowe, jak na przykład szczypiorek, rzodkiewkę albo czosnek.
  5. W wersji luksusowej przybieramy odrobiną kawioru.
  6. Podajemy ją bezpośrednio na pieczywie, albo uformowaną w kosteczki obok bułki.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x