Dania główneObiadPRZEPISY

Pęczak sypki

Pęczak sypki

Składniki:

  • 25 dag pęczaku,
  • 3 dag tłuszczu,
  • 3 × tyle wody, ile wynosi objętość kaszy,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Ugotować pęczak (Kasza jęczmienna sypka).
  2. Podawać okraszony słoniną usmażoną z cebulą, z sosami, jako dodatek do mięs duszonych.
  3. Z pęczaku sypkiego przyrządza się risotto, gołąbki z kapusty itp.

0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest


0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x