Piernik z marchewką I
Piernik Z Marchewką I Bez Miodu.
Składniki:
- 80 dkg mąki (4 szklanki),
- 10 dkg margaryny,
- 20 dkg cukru (niepełna szklanka),
- 1 łyżka sody,
- 1 jajo,
- 60 dkg obranej marchwi,
- 1 łyżka oleju,
- 1 opakowanie przyprawy do piernika lub zmielone przyprawy,
- tłuszcz i tarta bułka do formy,
Przygotowanie:
- Obraną marchew zetrzeć na tarce z małymi otworami i wygnieść dobrze z mąką, aby puściła sok.
- Dodać cukier, całe jajo, olej, sodę i przyprawę.
- Ciasto dokładnie wyrobić i wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypaną bułką tartą.
- Piec w ciepłym piekarniku około 50—60 minut.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]