Potrawy z jarzyn i owoców

Potrawy z Jarzyn i Owoców


Jak to zrobić? Można zrobić to samemu, domowym sposobem.

Na kilka minut zanurzyć warzywa w roztworze dowolnego kwasu spożywczego (octu, kwasku cytrynowego). Proporcja – ½ szklanki octu na 1 l wody. W ten sposób usuniemy szkodliwe bakterie.

Potem na kilka minut zanurzamy je w roztworze kwaśnego węglanu sodowego, czyli sody oczyszczonej. Proporcja: 1 łyżka na 1 l wody. tak pozbędziemy się  pestycydów.



Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x