Potrawy jednogarnkowe
Potrawy jednogarnkowe,
treściwy posiłek zastępujący cały obiad. Może przypominać zupę, gulasz lub potrawkę.
Wszyscy oczywiście lubimy potrawy jednogarnkowe. Węgierski gulasz, staropolski bigos, flaczki po warszawsku, nie mówiąc już o takich wspaniałościach jak cassoulet z kaczki lub gęsi. Cielęcina z jarzynami, czy wołowina z brukselką – mogą się też śnić po nocach. Możesz też zaspokoić swoje smaki. Zobacz zresztą sama.
Dania jednogarnkowe
- flaki wołowe,
- flaczki wołowe po warszawsku,
- cassoulet z kaczki lub gęsi,
- leczo (Lecsó),
- filety z dorsza z selerami,
- forszmak dragomirowski,
- mięso duszone na sposób hiszpański (Fricco),
- baranina z kapustą i ziemniakami,
- bigos polski,
- bigos staropolski,
- cielęcina z jarzynami,
- gulasz węgierski „z kotła”,
- papryka słodka z ryżem,
- wołowina z brukselką,
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]