PRZEPISYPrzetwory domowe

Powidła z dyni

Powidła z dyni


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Umytą dynie obrać, oczyścić z pestek i otaczającego ją miękiszu.
  2. Pokroić na kawałki, dodać 2 – 3 łyżki wody i pod przykryciem rozgotować.
  3. Miękką przetrzeć, dosypać cukier, wymieszać i podgrzewać chroniąc rondel przed przypaleniem.
  4. Z dokładnie umytych cytryn otrzeć skórkę na tarce i wsypać do podgrzewanej masy.
  5. Wycisnąć sok z cytryn i dodać do powideł w chwili gdy masa zacznie gęstnieć.
  6. Można również zamiast soku z cytryny dodać kwasek w odpowiedniej ilości.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x