Ciasto potrawyPRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Przekładanie krajanek i pierników

strucla z makiem
Strudel makowy.

Przygotowanie:

  1. Placki kruche i biszkoptowe pieczone, przeznaczone na krajanki, po nałożeniu masy należy przycisnąć z góry odpowiedniej wielkości deseczką i obciążyć.
  2. Krajanki piernikowe jak też pierniki są pieczone w podłużnych formach. Po przełożeniu ich masą czekoladową, orzechową, owocową itp. należy również przycisnąć obciążoną deseczką.
  3. Przekładając różne rolady oraz makowniki nadzieniem z maku, orzechów itp. należy smarować je równo pozostawiając brzeg ciasta na 2 cm wolny od nadzienia i ciasno zwinąć.

Przekładanie krajanek i pierników


Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x