PRZEPISYPrzystawki

Ryba z rusztu

Ryba z Rusztu


Kiedy nadchodzi wiosna i robi się cieplej tysiące ludzi oblega swoje ogródki działkowe lub inne miejsca pod otwartym niebem grillując co się tylko da. Poznaj przepis na rybę z rusztu i zaskocz swoich znajomych tą pyszną przystawką. Z pewnością ja docenią.


Składniki:

  • 40 dag filety z ryby (2 sztuki),
  • sok z cytryny 2 łyżki oleju,
  • mąka do oprószenia,
  • sól,
  • posiekana natka pietruszki.

Ryba z rusztu – przygotowanie:

  1. Rybę opłukać szybko pod bieżącą wodą, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 15 minut.
  2. Później osolić, posmarować olejem ze wszystkich stron, podobnie natłuścić ruszt.
  3. Rybę oprószyć mąką, wsunąć na ruszt pod rozgrzany grill i piec 10-15 minut.
  4. Po upływie połowy czasu pieczenia odwrócić rybę na drugą stronę.
  5. Ułożyć na ogrzanym półmisku i podawać posypaną natką pietruszki.
  6. Podawać z ziemniakami albo pełnoziarnistym pieczywem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x