Ser ze śmietaną szczypiorkiem i rzodkiewką
Ser ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką
Składniki:
- 30 dag sera (twarogu),
- ⅛ l śmietany,
- sałata,
- 1 pęczek rzodkiewki,
- 3 łyżki siekanego szczypiorku lub cebulki ze szczypiorkiem,
- sól,
Przygotowanie:
- Ser utrzeć ze śmietaną, osolić, dodać siekanego szczypiorku.
- Masa powinna być dość gęsta.
- Uformować niewielkie kotleciki, ułożyć na półmisku na opłukanych i otrząśniętych liściach sałaty.
- Przybrać rzodkiewką pokrojoną w talarki (liście młodej rzodkiewki cienko pokrojone można dodać do sera) i podawać na śniadanie lub na kolację.
Podawać do chleba.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]